Germania vrea să aducă în ţară lucrători străini cât mai repede posibil pentru a lucra pe aeroporturile copleşite de lipsa de personal, în timpul sezonului aglomerat de vară, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrătorii temporari, cărora li se va oferi cazare şi un salariu standard, ar trebui să treacă prin aceleaşi verificări de securitate şi de responsabilitate ca şi alţi membri ai personalului, cum ar fi cei care manipulează bagaje, care durează, în general, aproximativ două săptămâni, a spus purtătorul de cuvânt la o conferinţă de presă regulată a guvernului în Berlin, organizată luni.

Călătorii din întreaga Europă se confruntă cu cozi deosebit de lungi în această vară, deoarece cererea de călătorii şi-a revenit după blocajele cauzate de Covid-19, iar aeroporturile şi companiile aeriene au probleme în a menţine suficient personal pentru a face faţă crizei.

Potrivit asociaţiei aeroportuare ADV, aproximativ unul din cinci locuri de muncă în securitate, check-in şi gestionarea avioanelor este neocupat.

Este aşteptat ca aeroporturile să-şi anunţe nevoile exacte în zilele următoare, dar şeful asociaţiei ABL a angajaţilor de gestionare la sol a aeronavelor se aşteaptă ca între 1.000 şi 2.000 de muncitori să aibă acces timp de trei luni, cel mai probabil începând cu luna august.

”O limită de timp de maximum şase luni până la sfârşitul anului ar fi fost frumos. Nu rezolvă problema, dar cu siguranţă ajută”, a spus Thomas Richter într-un interviu pentru Reuters.

În contradicţie cu dorinţa de a aduce rapid ajutor este necesitatea de a asigura securitatea aeroportului, ministrul de Interne Nancy Faeser subliniind că nu ar exista reduceri în acest sens.

Andreas Rosskopf, preşedintele sindicatului de poliţie din Germania, a declarat că lucrătorii străini nou recrutaţi ar putea fi folosiţi pentru locuri de muncă precum manipularea bagajelor, dar a avertizat împotriva încercării de a-i pune în poziţii care necesită securitate suplimentară.

"Vorbim despre oameni care trebuie să fie controlaţi intens şi informaţi în ceea ce priveşte securitatea. Asta necesită o anumită perioadă de timp", a declarat Rosskopf pentru ziarul Rheinische Post.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.