Ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, refuză cererile Intel de subvenţii mai mari pentru o fabrică de cipuri de 17 miliarde de euro (18 miliarde de dolari), declarând că ţara nu îşi poate permite să le acorde, a informat duminică publicaţia Financial Times, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu mai sunt bani disponibili în buget. Încercăm să consolidăm bugetul chiar acum, nu să-l extindem”, a spus Lindner, într-un interviu.

Compania urma să primească sprijin guvernamental în valoare de 6,8 miliarde de euro pentru fabrica sa de semiconductori din Germania. Cu toate acestea, din cauza costurilor mai mari ale energiei şi construcţiei, acum solicită circa 10 miliarde de euro, a relatat ziarul.

Intel nu a răspuns imediat solicitării Reuters de comentarii în afara orelor de program.

Compania a anunţat anul trecut că a ales oraşul Magdeburg din centrul Germaniei pentru un nou complex de fabricare a cipurilor, ca parte a unei investiţii de 88 de miliarde de dolari în Europa, care a inclus construcţia unei fabrici în Irlanda, un centru de ambalare şi asamblare în Italia şi înfiinţarea unei unităţi de proiectare şi cercetare în Franţa.

Intel se numără printre câţiva producători de cipuri, inclusiv TSMC din Taiwan şi Wolfspeed din SUA, care doresc să atragă finanţare guvernamentală pentru a construi fabrici în Europa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.