Germania nu îşi va îndeplini probabil obiectivul de a cheltui 2% din PIB pentru apărare în acest an şi rămâne de văzut dacă va reuşi să facă acest lucru anul viitor, a declarat luni un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Berlinul vrea să atingă obiectivul în această perioadă legislativă, a declarat purtătorul de cuvânt într-o conferinţă de presă regulată a guvernului.

 Cancelarul Olaf Scholz nu a luat încă o poziţie cu privire la discuţiile privind creşterea ţintei de cheltuieli de 2% din PIB a NATO, a adăugat purtătorul de cuvânt.

”Este adevărat că probabil nu vom atinge ţinta de 2% din PIB anul acesta, există diverşi indicatori care joacă un rol în acest sens, chiar şi pentru anul viitor problema este deschisă în acest moment”, a spus acesta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.