Guvernul german a înfiinţat un holding pentru a realiza o posibilă naţionalizare a Gazprom Germania, divizia de energie abandonată de grupul rus Gazprom în aprilie, a informat duminică publicaţia Welt am Sonntag, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea de reglementare a energiei din Germania a declarat în aprilie că va administra compania, o afacere de comercializare, stocare şi transport, în interesul Germaniei şi al Europei.

Sub denumirea de Securing Energy for Europe Holding GmbH (SEEHG), holdingul este responsabil pentru investiţiile companiei, a relatat ziarul, citând un document guvernamental.

Doi avocaţi de la firma de avocatură CMS Hasche Sigle sunt directori generali, a adăugat publicaţia. C

MS Hasche Sigle a refuzat să comenteze articolul, invocând obligaţii de confidenţialitate.

Ministerul Economiei din Germania a declarat că este la curent cu holdingul şi că înfiinţarea acesteia este o măsură de precauţie pentru orice măsuri de restructurare.

”Este o instituţie creată ca măsură de precauţie, care în prezent există doar ca un înveliş al dreptului corporativ”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru Welt am Sonntag.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.