Noua valoare a inflaţiei Germaniei pentru 2022, de 6,9%, este cu un punct procentual mai mică decât cea raportată anterior, ca urmare a revizuirilor efectuate de biroul de statistică asupra modului în care este măsurat indicele preţurilor de consum, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un nou an de bază este introdus la fiecare cinci ani, a declarat miercuri Stephanie Hirner, şefa grupului de preţuri de la biroul de statistică.

În ianuarie, indicele a fost recalculat pentru a folosi noul an de referinţă 2020, în loc de 2015.

”Pe baza noului coş de mărfuri în vigoare acum, rata inflaţiei de anul trecut a fost semnificativ mai mică decât cea raportată anterior”, a spus economistul principal al Commerzbank Ralph Solveen.

Noul an de referinţă a fost marcat de începutul pandemiei de Covid.

Biroul de statistică a folosit o medie a anilor 2019-2021 în cea mai mare parte, pentru a deriva noile ponderi în coşul inflaţiei, a explicat biroul.

Preţurile de consum din Germania au crescut în ianuarie cu 8,7%, în termeni anuali, şi cu 1,0% faţă de luna precedentă, a anunţat miercuri biroul de statistică.

Cifrele din lunile anterioare au fost recalculate - inflaţia a fost de 8,1% în decembrie şi 8,8% în noiembrie, faţă de valorile anterioare revizuirii, de 8,6% în decembrie şi 10,0% în noiembrie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.