Biroul federal de justiţie al Germaniei a început procedurile pentru amendarea Twitter, acuzând compania de social media că a gestionat greşit plângerile utilizatorilor privind conţinutul ”ilegal”, se arată într-un comunicat de marţi, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe cazuri de conţinuturi publicate pe Twitter au fost raportate biroului, ”pe care autoritatea le consideră ilegale şi, în ciuda plângerilor utilizatorilor, nu au fost ştearse sau blocate de furnizor în termenele prevăzute de lege”, se arată în comunicat.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Autoritatea germană nu a precizat la ce exemple de conţinut ilegal se referea şi nici mărimea unei posibile amenzi.

Acesta a spus că a dat acum Twitter şansa de a răspunde la acuzaţii, înainte de a decide dacă să trimită chestiunea la o instanţă districtuală din Bonn.

Twitter a fost controlat de autorităţile de la Berlin mai ales după preluarea de către miliardarul Elon Musk.

În decembrie, un înalt oficial german a cerut ca compania să fie pusă sub supravegherea directă a Comisiei Europene.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.