Subsidiara din România a grupului italian de asigurări Generali a înregistrat în 2016 o creştere cu 32,5% a primelor brute subscrise faţă de anul anterior, până la 642,8 milioane lei (143 milioane euro), avansul fiind susţinut mai ales de segmentul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA), potrivit rezultatelor financiare publicate de companie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai mare creştere a subscrierilor, de 38,4%, a fost înregistrată de Generali pe segmentul asigurărilor generale, până la 573,7 milioane lei, segmentul RCA fiind cel mai dinamic.

"Majorarea volumului de afaceri non-life a fost susţinută, în principal, de clasa asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto (RCA), unde, pe fondul creşterii de peste trei ori a numărului de contracte, primele brute subscrise au urcat la 205,5 milioane lei în 2016. Cota de piaţă deţinută de Generali România pe linia RCA a atins 5,1%", arată raportul companiei.

De asemenea, subscrierile pe segmentul Casco au urcat cu 4%, până la 190,17 milioane lei, în timp ce segmentul asigurărilor generale, excluzând auto, a crescut într-un ritm mult mai modest, de doar 2,3% faţă de 2015.

“Ca urmare a dezvoltării portofoliului, urmărim cu prudenţă evoluţia fiecarei linii de business şi mai ales pe cea a segmentului RCA. În acelaşi timp, aplicând o politică mai riguroasă de subscriere şi eficientizând procesele interne, linia Casco a generat rezultate îmbunătaţite considerabil, având, în prezent, o contribuţie importantă la rezultatul pozitiv înregistrat”, a declarat directorul general al Generali România, Adrian Marin, citat în comunicatul companiei. 

Cea mai slabă evoluţie a fost înregistrată de segmentul asigurărilor de viaţă, unde subscrierile s-au redus în 2016 cu 1,8%, până la 69,1 milioane lei. În urma evoluţiei, asigurările de viaţă au scăzut ca pondere în afacerile Generali România până la 10,75%.

La finalul anului trecut, Generali Româniai se situa pe locul 8 în clasamemtul firmelor româneşti de asigurări, cu o cotă de piaţă de 6,85% după valoarea primelor brute subscrise din 2016, potrivit datelor publicate anterior de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Pe primele locuri în clasament se situează Allianz-Ţiriac Asigurări, cu o cotă de piaţă de 13,1%, Omniasig (11,5%), Asirom (11,4%), Groupama (9,9%), Euroins (9,3%), City Insurance (8,4%) şi NN Asigurări de Viaţă (7,05%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.