Garda de Meidu a găsit, pe un câmp din Jivala, judeţul Ilfov, 240 de maşini abandonate, aflate în sdiferite stadii de dezmembrare. După verificări, persoana responsabilă de depozitarea lor a fost amendată şi s-a contituit un dosar penal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă (18.11.2022), comisari din cadrul Comisariatului Judeţean Ilfov al Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Orăşeneşti Popeşti Leordeni, Măgurele şi Jilava, sprijiniţi de efective ale Inspectoratului de Jandarmerie Ilfov, au desfăşurat o acţiune pe raza localităţii Jilava, jud. Ilfov. În urma verificărilor, pe o suprafaţă de teren de aproximativ 1 ha aflată la periferia localităţii, comisarii au descoperit o adevărată “comoară” pentru cei ce obişnuiesc să incendieze ilegal tot felul de materiale, constând în 240 maşini abandonate (VSU-vehicule scoase din uz) aflate în diferite stadii de dezmembrare, toate depozitate pe spaţiu public (direct pe pământ), fără nicio amenajare specifică activităţii de dezmembrări auto”, a transmis Garda de Mediu.  

Sursa citată a precizat că s-a verificat situaţia fiecărei maşini în parte.  

”Sancţiuni în cuantum de 30.000 lei persoanei fizice responsabile, precum şi măsura complementară de ridicare a deşeurilor identificate ca fiind abandonate atât în interiorul, cât şi în exteriorul amplasamentului”, a mai transmis Garda de Mediu.  

De asemenea, s-a procedat la constituirea unui dosar penal pentru neluarea şi nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport şi valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.  

 Ulterior, autoriytăţile au început evacuarea deşeurilor din zonă

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.