Furnizorul de soluţii IT&C Cegeka a încheiat un parteneriat cu DAS Solutions în Chişinău, Republica Moldova, iar prin aşa-numitul ‘asset deal’, Cegeka preia 25 de angajaţi şi 12 contracte cu clienţi la nivel internaţional. Cegeka vrea ca în următorii 3 până la 5 ani să îşi extindă echipa din Moldova la 200 de angajaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două companii nu dezvăluie detaliile financiare ale achiziţiei.

”Cegeka, furnizor de soluţii IT&C, a încheiat un parteneriat cu DAS Solutions în Chişinău, Moldova. Prin aşa-numitul ‘asset deal’, Cegeka preia 25 de angajaţi şi 12 contracte cu clienţi la nivel internaţional. Cele două companii nu dezvăluie detaliile financiare ale achiziţiei”, a anunţat Cegeka.

DAS Solutions creează şi dezvoltă produse software funcţionale pentru clienţi internaţionali din domeniul finanţelor şi al asigurărilor, instituţii de stat şi e-commerce.

„Această achiziţie înseamnă o consolidare a poziţiei noastre în Moldova. Prin această colaborare, ne extindem echipa din Moldova cu noi colegi calificaţi care au cunoştinţe tehnologice avansate”, precizează Stijn Bijnens, CEO Cegeka.

În viitor, Cegeka va continua să se concentreze asupra creşterii şi extinderii sale la nivel european, inclusiv în România şi Moldova. Cegeka doreşte să devină un jucător important pe piaţa IT locală din Moldova.

„Ne dorim, printre altele, să încheiem parteneriate cu universităţi şi alte organizaţii IT. Ambiţia noastră este ca în următorii 3 până la 5 ani să ne extindem echipa din Moldova la 200 de angajaţi. Tot în acest interval ne dorim şi să creştem în România şi Moldova, şi să ajungem împreună la o echipă de 1.000 de angajaţi ”, declară Tom De Vos, director Cegeka European Delivery Center.

Cu peste 5,000 angajaţi la nivel de grup în Europa, dintre care mai mult de 700 în România şi Moldova, Cegeka este prezentă pe piaţă românească din 2011. Cegeka este un furnizor european de soluţii IT, incluzând servicii de dezvoltare de aplicaţii end-to-end, cât şi de IT team extension, servicii Cloud, infrastructură IT, servicii de date şi automatizare, precum Artificial Intelligence/Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT, DevOps.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.