Autoritatea de reglementare franceză Arcom a declarat luni că a trimis o scrisoare către Twitter prin care îi cere să îi ofere asigurări, până pe 24 noiembrie, că îşi poate îndeplini obligaţia legală de a garanta informaţii transparente, în pofida unei serii de reduceri drastice de locuri de muncă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arcom, autoritatea de reglementare a comunicaţiilor audiovizuale şi digitale, a declarat că, în urma preluării Twitter de către Elon Musk, Twitter şi-a anunţat decizia de a-şi reduce drastic forţa de muncă, concediind jumătate dintre angajaţi şi reziliind contractele a câteva mii de lucrători contractuali.

”Arcom ar dori să-şi exprime profunda îngrijorare cu privire la consecinţele directe ale unor astfel de decizii asupra capacităţii Twitter de a menţine un mediu sigur pentru utilizatorii săi”, a declarat preşedintele Arcom, Roch-Olivier Maistre, într-o scrisoare către Twitter, publicată de Arcom.

Autoritatea de reglementare a spus că Twitter este una dintre platformele online utilizate pe scară largă în Franţa, ceea ce ridică probleme sistemice privind dezbaterea democratică şi siguranţa publică.

”În acest sens, Twitter este supusî în mod special unor obligaţii pe care Arcom este responsabilă să se asigure că sunt aplicate în mod corespunzător”, a spus autoritatea de reglementare.

Acesta a adăugat că Twitter trebuie să lupte împotriva manipulării informaţiilor în cadrul unei legi din 2018 care îi impune o obligaţie de cooperare faţă de Arcom.

Arcom a declarat că a cerut Twitter în scris să confirme că este capabilă să-şi îndeplinească obligaţiile legale, în special să asigure moderarea efectivă a conţinutului şi a practicilor ilegale sau dăunătoare, garantând în acelaşi timp respectarea drepturilor utilizatorilor, inclusiv a libertăţii lor de exprimare.

Agenţia a spus că doreşte ca Twitter să răspundă până cel târziu pe 24 noiembrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.