Producătorul de periferice şi echipamente de reţea Belkin a fost cumpărat de Foxconn pentru 866 de milioane de dolari cash.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Achiziţia Belkin a fost făcută de Foxconn Interconnect Technology, subsidiara Foxconn specializată în cabluri şi conectori şi semnifică o schimbare majoră de strategie pentru compania cunoscută în principal drept furnizorul de componente al Apple.

Foxconn poate face astfel pasul de la producerea de accesorii pentru diverşi producători, la unul care vinde produse direct pe piaţă, iar achiziţia Belkin o pune în poziţia de a avea un cuvânt greu de spus pe zona de reţelistică şi Internet of Things.

Belkin este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de routere, însă produce, pe lângă acestea, o vastă gamă de periferice. Linksys este, de departe, cel mai cunoscut brand Belkin, însă acesta mai deţine şi alte branduri, precum Wemo şi Phyn.

În fruntea Belkin va rămâne CEO-ul şi fondatorul Chet Pipkin, care o va conduce ca o subsidiară a Foxconn şi ar putea intra în echipa de management a Foxconn.

Achiziţia unei companii americane de către una din China, poate ridica semne de întrebare, dacă se iau în considerare tensiunile comerciale dintre cele două ţări şi exemplu Huawei, care a fost împiedicat să participe la licenţele pentru contracte guvernamentale, iar telefoanele companiei nu sunt comercializate de marii operatori ca urmare a presupuselor presiuni politice.

Însă, Foxconn şi-a jucat altfel cartea. Gigantul chinez a promis recent că va construi o fabrică de 10 miliarde de dolari în Wisconsin, care va crea locuri de muncă şi ar putea să fie, astfel, tratată mai blând de actuala administraţie a Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.