Corina Popescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei în guvernul Cioloş, a renunţat la funcţia de membru al consiliului de administraţie al furnizorului şi distribuitorului de energie Electrica, arată un comunicat transmis luni de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Corina Popescu a fost numită recent membru al directoratului Transelectrica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele consiliului de administraţie al Electrica, Cristian Buşu, a luat act de decizia Corinei Georgeta Popescu, din data de 31 martie 2017, de a renunţa la calitatea de membru al consiliului de administraţie al Electrica”, arată comunicatul companiei.

Corina Popescu a fost numită săptămâna trecută de consiliul de supraveghere al Transelectrica în funcţia de membru al directoratului, ca urmare a unei proceduri de selecţie demarate în a doua parte a anului trecut, prin intermediul unui expert independent, cu respectarea prevederilor OUG 109/2011 privind Guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, pentru ocuparea postului vacant de membru în directorat.

Numirea sa va deveni efectivă începând cu data semnării în faţa notarului public a declaraţiei de acceptare a mandatului de membru al directoratului Transelectrica, a anunţat compania într-un comunicat emis săptămâna trecută.

Grupul Electrica, care deţine trei din cele opt distribuţii regionale de electricitate din România, a avut anul trecut un profit net în scădere cu 2,8% faţă de 2015, la 469 milioane lei (circa 103 milioane euro), potrivit rezultatelor consolidate auditate pe 2016.

Veniturile operaţionale ale grupului Electrica au fost de 5,76 miliarde lei, în creştere cu 47 milioane lei faţă de 2015.

Grupul Electrica are 3,67 milioane de clienţi şi a distribuit aproximativ 17,5 TWh de electricitate în 2016, în creştere cu 2,6% faţă de 2015.

Electrica are o valoare de piaţă de 4,97 miliarde lei (1,1 miliarde euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.