Grupul energetic elveţian MET Group anunţă că Benjamin Lakatos a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie. Acesta îl înlocuieşte îl funcţie pe Csaba Lantos, numit ministru al Energiei în Ungaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MET Group, companie cu sediul central în Elveţia, anunţă alegerea lui Benjamin Lakatos pe poziţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie. Decizia a intrat în vigoare pe 30 noiembrie 2022. Benjamin Lakatos îl înlocuieşte pe Csaba Lantos, aflat în această funcţie în ultimii 13 ani.

MET îl felicită pe Csaba Lantos, unul dintre cei mai cunoscuţi economişti maghiari, cu ocazia numirii în funcţia de Ministru al Energiei în Ungaria.

Benjamin Lakatos, CEO MET Group, a devenit şi acţionar majoritar în 2018, după transformarea MET în companie deţinută de echipa de conducere. În prezent, 90% din acţiunile MET sunt deţinute de management, restul de 10% aflându-se în posesia Keppel Infrastructure, companie cu sediul în Singapore.

MET Group este o companie energetică integrată, cu sediul central în Elveţia şi operaţiuni şi active pe pieţele gazelor naturale şi energiei electrice, cu prezenţă prin subsidiare în 13 ţări şi 27 de pieţe naţionale de gaze naturale şi în 22 de centre internaţionale de tranzacţionare. În 2021, veniturile consolidate din vânzări ale Grupului MET s-au ridicat la 18,1 miliarde de euro, volumul de gaze naturale tranzacţionate fiind de 55 BCM, iar cel de energie electrică de peste 50 TWH.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.