Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Ioan Silaghi a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere SIF Transilvania (Societatea de Investiţii Financiare Transilvania), arată un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”SIF Transilvania informează acţionarii şi investitorii că, în cadrul şedinţei din data de 27 septembrie, Consiliul de Supraveghere, în conformitate cu prevederile art. 1537 din Legea nr. 31/1990, republicată în 2004, cu modificările şi completările ulterioare, a procedat la numirea unui membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, în persoana lui Ovidiu Ioan Silaghi, de profesie inginer, domiciliat în Satu Mare. Pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a adunării generale ordinare a acţionarilor se va include un punct referitor la alegerea unui membru al Consiliului de Supraveghere”, arată raportul.

Silaghi a fost ministru pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale în Guvernul Tăriceanu, din aprilie 2007 şi până în decembrie 2008. La data de 7 mai 2012 a fost numit ministrul Transporturilor în Guvernul Victor Ponta.

În luna mai, după o urmărire penală de aproape cinci ani, DNA a închis dosarul de trafic de influenţă al fostului ministru PNL al Transporturilor, clasarea făcându-se pe motiv că ”fapta nu există”. Silaghi era acuzat că ar fi primit 200.000 de euro de la Nelu Iordache ca să nu îi rezilieze un contract cu Compania de Autostrăzi.

În plus, fostul ministru era acuzat că i-ar fi cerut lui Nelu Iordache să deschidă linii aeriene Blue Air între Satu Mare şi oraşe europene şi s-ar fi angajat că intervine în schimb la Compania de Autostrăzi în aşa fel încât plăţile către compania deţinută de Iordache, Romstrade, să nu aibă întârzieri.

SIF Transilvania (simbol bursier SIF3) deţine şi administrează un portofoliu investiţional alcătuit din acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare şi are ca obiectiv administrarea investiţiilor din portofoliu şi identificarea de oportunităţi investiţionale.

Potrivit prezentărilor de pe site-ul societăţii, portofoliul include pachete de acţiuni deţinute la peste 100 de societăţi, mai mult de jumătate din ele fiind listate la bursă. Principalele sectoare de activitate în care SIF Transilvania deţine participaţii sunt turismul, sectorul financiar, industrie, sectorul energetic şi sectorul imobiliar.

SIF Transilvania are o capitalizare de 458,7 milioane lei şi este listată la BVB din noiembrie 1999.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.