Ford Motor a anunţat, luni, că va închide în 2021 cele trei fabrici pe care le deţine în Brazilia şi că va înregistra costuri de restructurare asociate, înainte de taxe, în valoare de aproximativ 4,1 miliarde de dolari, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia va afecta aproximativ 5.000 de angajaţi, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Impactul pandemiei de Covid-19 a amplificat problemele anterioare ale Ford în Brazilia, legate de utilizarea insuficientă a capacităţii de producţie.

Costurile în numerar vor fi de circa 2,5 miliarde de dolari.

Ford desfăşoară activităţi în Brazilia de peste un secol, dar are probleme de mai mulţi ani şi a decis să oprească imediat activităţile la fabricile din Camaçari şi Taubaté. Unele activităţi de producţie vor continua mai multe luni, pentru a susţine stocurile necesare serviciilor post-vânzări.

Fabrica Troller din Horizonte îşi va continua activitatea până în trimestrul patru.

Decizia de închidere a fabricilor va afecta aproximativ 5.000 de angajaţi.

Ford îşi evaluează şi restructurează în mod activ operaţiunile globale, inclusiv pe cele din America de Sud, punând în aplicare un plan de redresare în valoare de 11 miliarde de dolari.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.