Ford Motor va utiliza numele Mustang pentru un SUV electric pe care clienţii din Statele Unite, Canada şi Europa îl vor putea comanda începând din 17 noiembrie, a anunţat compania, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ford a confirmat joi că noul SUV electric se va numi Mustang Mach-E, iar evenimentul de lansare a vehiculului va avea loc duminică, la Los Angeles.

Până acum, numele Mustang a fost folosit numai pentru o gamă de automobile coupe asociată cu perioada maşinilor puternice ale anilor 1960 fabricate la Detroit.

Noul SUV al Ford se va număra printre peste 12 automobile integral electrice pe care compania intenţionează să le lanseze până în 2022, cu o investiţie de 11,5 miliarde de dolari, în cadrul strategiei de tranziţie către acest tip de vehicuke,

În luna aprilie, al doilea mare producător auto american a investit 500 de milioane de dolari în producătorul de automobile electrice Rivian, anunţând că intenţionează să folosească platforma startup-ului din Michigan pentru a construi un nou vehicul electric sub marca Ford.

Rezervările pentru SUV-ul Mustang Mach-E pot fi făcute pe site-urile Ford din Statele Unite, Canada şi Europa prin plata unui avans returnabil de 500 de dolari, a anunţat compania.

Ford a precizat că va anunţa ulterior datele de rezervare pentru China.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.