Ford Motor recheamă 634.000 de vehicule sport utilitare (SUV) din întreaga lume, din cauza riscului de incendiu cauzat de posibile fisuri la injectoarele de combustibil, şi va îndemna proprietarii să-şi ducă maşinile la inspecţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al doilea mare producător auto din Statele Unite în funcţie de vânzări a declarat că rechemarea acoperă SUV-urile Bronco Sport şi Escape din modelul anilor 2020-2023 cu motoare cu 3 cilindri şi 1,5 litri, inclusiv multe rechemate în aprilie, deoarece o carcasă a separatorului de ulei s-ar putea crăpa şi ar putea dezvolta o scurgere care ar putea provoca un incendiu la motor.

Vehiculele reparate în cadrul retragerii anterioare vor avea nevoie în continuare de noua remediere, a spus Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi.

Ford a spus că atunci când motoarele din SUV-urile vizate de cea mai recentă rechemare funcţionează, un injector de combustibil fisurat ar putea cauza acumularea de combustibil sau vapori de combustibil în apropierea suprafeţelor fierbinţi, ceea ce poate duce la incendiu sub capotă.

Odată ce reparaţiile sunt disponibile, dealerii vor actualiza software-ul vehiculului pentru a detecta dacă un injector de combustibil este crăpat şi vor furniza un mesaj pe tabloul de bord pentru a alerta şoferii.

”Dacă este detectată o scădere a presiunii în conducta de combustibil, puterea motorului va fi redusă automat pentru a minimiza orice risc, permiţând în acelaşi timp clienţilor să conducă într-o locaţie sigură şi să oprească vehiculul şi să organizeze service”, a adăugat Ford.

Dealerii vor instala, de asemenea, un tub care drenează combustibilul din chiulasă şi departe de suprafeţele fierbinţi şi vor verifica dacă există miros excesiv de combustibil în apropierea părţii de sus a motorului.

Rechemarea acoperă aproximativ 520.000 de vehicule în Statele Unite şi aproximativ 114.000 în alte ţări. Ford a spus că are 54 de rapoarte de incendii la motoare de 1,5 litri, inclusiv patru cu injectoare de combustibil crăpate. Alte 13 au fost cauzate probabil de o scurgere a injectorului de combustibil. Nu există decese legate de retragere.

Ford a spus că nu le spune proprietarilor să nu mai conducă vehicule în cadrul acestei retrageri. Compania anticipează o rată scăzută de defecţiuni pentru injectoarele de combustibil care se confruntă cu scurgeri externe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.