Ford Motor nu va mai fabrica automobile în India şi va suporta un impact financiar în valoare de circa 2 miliarde de dolari, întrucât nu consideră că poate fi profitabil în această ţară. Producătorul auto american se alătură astfel altor constructori de vehicule care au decis să plece de pe această piaţă cu creştere rapidă, care este dominată de rivalii asiatici, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul auto american a intrat pe piaţa indiană în urmă cu 25 de ani, dar deţine o cotă de de numai 2% pe  piaţa vehiculelor de pasageri, chiar dacă a încercat ani de zile să îi atragă pe consumatorii indieni şi să obţină profit.

Ford a anunţat joi, într-un comunicat, că a acumulat în India pierderi operaţionale de peste 2 miliarde de dolari în decurs de 10 ani, iar cererea pentru vehiculele sale noi a fost slabă.

”În pofida eforturilor noastre, nu am reuşit să găsim o soluţie pentru profitabilitatea pe termen lung”, a declarat directorul Ford India, Anurag Mehrotra.

Decizia Ford de a-şi reduce pierderile în India, după ce s-a retras şi din Brazilia la începutul acestui an, scoate în evidenţă presiunile existente asupra producătorilor de automobile de a investi în vehicule electrice şi autonome, precum şi în tehnologie destinată vehiculelor conectate.

În trecut, producătorii auto au încercat să menţină o prezenţă pe toate pieţele importante, fiind dispuşi să piardă bani pentru a face acest lucru.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.