Ford Motor creşte producţia şi reduce preţurile crossover-ului său electric Mustang Mach-E, la câteva săptămâni după ce liderul Tesla a anunţat planuri similare pentru vehiculele sale electrice, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul auto din Detroit a anunţat luni că va reduce preţul automobilului Mach-E, care este comparabil cu automobilul Model Y al Tesla, cu o medie de aproximativ 4.500 de dolari, în funcţie de model.

Reducerile variază de la 600 de dolari la 5.900 de dolari, în comparaţie cu reducerile de preţuri de până la 13.000 de dolari ale Tesla pentru Model Y, la începutul lunii ianuarie.

Analiştii şi investitorii de pe Wall Street au aplaudat în mare măsură reducerea preţurilor Tesla, ca o modalitate de a creşte cererea şi de a creşte vânzările, în ciuda temerilor că această mişcare ar eroda unele profituri.

Analiştii se aşteptau ca reducerile Tesla să facă presiuni asupra altor producători de automobile să-şi reducă propriile preţuri.

În cazul Ford, scăderile de preţ vor însemna că nu toate modelele Mach-E, bazate pe finisaj, vor fi profitabile pe vehicul, conform lui Marin Gjaja, director pentru clienţi al afacerii de vehicule electrice a Ford.

El a spus că producţia de Mach-E este de aşteptat să crească de la 78.000 de vehicule la 130.000 de unităţi anual.

”Răspundem la schimbările de pe piaţă. Pe măsură ce privim şi dorim să rămânem competitivi pe piaţă, trebuie să răspundem”, a spus Gjaja în timpul unei conferinţe de presă, făcând referire la noile stimulente federale pentru vehicule electrice şi la reducerile de preţuri ale Tesla.

Ford se aşteaptă să compenseze o parte din scăderea profitului cu îmbunătăţiri ale costurilor datorită producţiei suplimentare, precum şi a unei reduceri a unor costuri cu mărfurile, potrivit Gjaja.

Preţul de pornire al lui Mach-E va varia acum de la aproximativ 46.000 de dolari până la 64.000 de dolari.

Preţul Model Y al Tesla începe de la aproximativ 53.500 de dolari şi ajunge până la 57.000 de dolari, fără opţiuni.

Mach-E a ajutat Ford să devină anul trecut al doilea mare producător auto de vehicule electrice în SUA, în funcţie de vânzări, deşi la mare distanţă de Tesla.

Ford a vândut anul trecut peste 65.000 de vehicule electrice în SUA.

Motor Intelligence estimează că Tesla, care nu raportează vânzări pe regiune, a vândut peste 522.000 de vehicule electrice în SUA în 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.