Ford Motor a prezentat joi un nou model van electric Courier, care va fi produs în România, menit să atragă firmele din Europa şi să elimine startupurile producătoare de vehicule van electrice precum Arrival, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vehiculul electric Courier face parte dintr-o gamă reînnoită de vanuri comerciale mai mici, pentru piaţa europeană, care va include şi modele pe benzină şi diesel, a spus Ford.

Noile vehicule Courier sunt cu 25% mai mari decât modelul actual şi vor transporta încărcături mai grele, a declarat şeful Ford Pro, Ted Cannis, într-un interviu.

Courier electric va răspunde nevoilor clienţilor comerciali europeni care îşi desfăşoară activitatea în oraşe, cum ar fi Paris, unde oficialii au elaborat planuri de interzicere a vehiculelor cu ardere internă în centrele oraşelor, a spus Cannis.

Vehiculul Courier electric va fi lansat în producţie anul viitor. Cu toate acestea, a spus Cannis, ţările europene nu trec la vehicule electrice în acelaşi ritm.

”Ţară cu ţară, este o diferenţă semnificativă”, a arătat el.

Vehiculele Courier cu motoare cu ardere internă va rămâne în gamă, cu noi modele care vor fi lansate în această vară.

”Trebuie să amesteci şi să potriveşti toate opţiunile piaţă cu piaţă”, a spus el.

Separat, Cannis a spus că Ford se aşteaptă ca mulţi clienţi ai flotei comerciale din SUA să primească credite fiscale de 7.500 de dolari dacă cumpără camionete electrice Transit.

Noile reguli guvernamentale americane vor reduce creditul fiscal pentru cumpărătorii cu amănuntul de autoutilitare electrice Transit la 3.750 de dolari începând cu 18 aprilie, a declarat Ford miercuri.

Ford colaborează cu firma de contabilitate Ernst & Young pentru a-i sfătui pe clienţii comerciali din SUA dacă se vor califica pentru credite fiscale de 7.500 de dolari, în temeiul Legii de reducere a inflaţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.