Constructorul auto Ford a anunţat, joi, că a înregistrat o creştere de 21% a vânzărilor de SUV-uri în Europa, în primele 11 luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 259.200 de unităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Motoarele acestei creşteri au fost modelele EcoSport (+105%) şi Kuga (+27%). În 2019, compania va lansa un nou model Edge. Totodată, clienţii pot alege crossoverele Focus Active, Fiesta Active şi KA+, alternative inspirate din zona SUV-urilor.

Astfel, 2018 a devenit cel mai bun an din istorie pentru SUV-urile Ford la nivel european, cu o lună înainte de finalul acestuia.

"Vânzările de SUV-uri au o creştere mai rapidă decât cea a oricărui alt segment auto european, iar gama noastră completă de modele de acest tip, EcoSport, Kuga şi Edge atrage mai mulţi clienţi ca niciodată cu designul curajos şi sportiv şi cu tehnologiile avansate precum Intelligent All-Wheel Drive, care generează experienţe pline de încredere la volan", a spus vicepreşedintele biroului de marketing, vânzări şi service Ford Europa, Roelant de Waard.

Cota de piaţă a SUV-urilor în gama Ford a continuat să crească în 2018 pentru al treilea an consecutiv, acestea ajungând să reprezinte mai mult de una din cinci maşini pe care Ford le vinde în Europa.

Ford deţine, la Craiova, o fabrică unde produce modelul EcoSport. Compania a vândut până acum, în cursul acestui an, mai mult de 104.600 de unităţi ale SUV-ului EcoSport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.