Fondatorul Nikola, Trevor Milton, a fost găsit vinovat pentru fraudă, de un juriu american, în baza acuzaţiilor că i-a minţit pe investitori cu privire la tehnologia companiei de vehicule electrice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri, juriul l-a găsit vinovat pe Milton pentru o acuzaţie de fraudă cu valori mobiliare şi două capete de acuzare de fraudă electronică, după o deliberare de aproximativ cinci ore.

Milton a fost achitat pentru o acuzaţie suplimentare de fraudă cu valori mobiliare.

În timpul procesului de la tribunalul federal din Manhattan, procurorii l-au descris pe Milton, în vârstă de 40 de ani, drept ”un escroc” care a încercat să înşele investitorii cu privire la tehnologia producătorului de camioane care funcţionează cu energie electrică şi cu hidrogen, începând din noiembrie 2019.

Milton, purtând un costum albastru şi cravată verde, a clătinat din cap în timp ce juraţii şi-au confirmat verdictul.

Avocatul său a spus că va depune acte judiciare pentru a contesta verdictul.

Milton, din Oakley, Utah, a fost inculpat în iulie 2021. A părăsit Nikola în septembrie 2020, după ce firma specializată în plasamente de tip short selling Hindenburg Research a numit compania ”o escrocherie”. Procurorii l-au acuzat pe Milton că a folosit reţelele de socializare şi interviurile la televizor, podcasturi şi media scrisă pentru a face afirmaţii false şi înşelătoare despre camioanele şi tehnologia folosită de Nikola.

 Ei au spus că declaraţiile neadevărate ale lui Milton includ că Nikola a construit un vehicul pick-up alimentat cu energie electrică şi hidrogen de la zero, că a dezvoltat baterii pe care ştia că le cumpăra din altă parte şi că a avut un prim succes în crearea unui ”Nikola One”. semicamionul despre care ştia că nu funcţionează.

Nikola a afirmat într-un comunicat după condamnarea lui Milton că ”este încântată să închidă acest capitol” şi a spus că va continua să lucreze pentru a crea valoare pentru acţionari.

Compania a fost de acord anul trecut să plătească 125 de milioane de dolari pentru un acord cu Comisia pentru bursă şi valori mobiliare din SUA, cu privire la informările date investitorilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.