Avocaţii lui Sam Bankman-Fried au îndemnat sâmbătă un judecător american să nu interzică directorului de criptomonede FTX inculpat să comunice cu foştii colegi, declarând că procurorii au manipulat procesul pentru a le pune clientul în ”cea mai proastă lumină posibilă”, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avocaţii au răspuns la o solicitare de vineri seara din partea procurorilor federali, ca lui Bankman-Fried să nu i se permită să vorbească cu majoritatea angajaţilor FTX sau ai fondului său de investiţii Alameda Research fără avocaţi prezenţi sau să folosească aplicaţiile de mesagerie criptate Signal sau Slack şi, eventual, să şteargă mesajele automat.

Bankman-Fried, în vârstă de 30 de ani, a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de 250 de milioane de dolari, de când a pledat nevinovat de acuzaţiile de fraudă şi jefuirea a miliarde de dolari de la platforma pentru criptomonede FTX, aflată în faliment.

Procurorii au spus că cererea lor a fost un răspuns la efortul recent al lui Bankman-Fried de a contacta un potenţial martor împotriva lui, consilierul general al unei afiliate a FTX, şi că este necesară pentru a preveni manipularea martorilor şi alte obstrucţionări ale justiţiei.

Dar, într-o scrisoare adresată judecătorului de district american Lewis Kaplan din Manhattan, avocaţii lui Bankman-Fried au spus că procurorii au publicat condiţiile ”exagerat de ample” ale cauţiunii fără a dezvălui că ambele părţi au discutat despre cauţiune în ultima săptămână.

”În loc să aştepte orice răspuns din partea apărării, guvernul a sabotat procesul, depunând această scrisoare vineri seară la 18:00”, au scris avocaţii lui Bankman-Fried.

”Guvernul aparent crede că o prezentare unilaterală – rotită pentru a-l pune pe clientul nostru în cea mai proastă lumină posibilă – este cea mai bună modalitate de a obţine rezultatul pe care îl urmăreşte”.

Avocaţii lui Bankman-Fried au mai spus că eforturile clientului lor de a-l contacta pe consilierul general John Ray, instalat ca director general al FTX pe parcursul falimentului, au fost încercări de a oferi asistenţă” şi nu de a interveni.

Un purtător de cuvânt al procurorului american Damian Williams din Manhattan a refuzat să comenteze.

Avocaţii lui Bankman-Fried au propus ca clientul lor să aibă acces la unii colegi, inclusiv cu terapeutul său, dar să nu aibă voie să discute cu Caroline Ellison şi Zixiao ”Gary” Wang, care au pledat vinovaţi şi cooperează cu procurorii.

Ei au spus că o interdicţie a acesului pe platforma Signal nu este necesară deoarece Bankman-Fried nu foloseşte funcţia de ştergere automată şi îngrijorarea că ar putea să o folosească este ”nefondată”.

Avocaţii au cerut, de asemenea, să elimine o condiţie de cauţiune care îl împiedică pe Bankman-Fried să acceseze activele FTX, Alameda sau criptomonede, spunând că ”nu există nicio dovadă” că el ar fi responsabil pentru presupusele tranzacţii neautorizate anterioare.

Într-un ordin de sâmbătă, Kaplan le-a dat procurorilor termen până luni pentru a răspunde preocupărilor lui Bankman-Fried.

”Instanţa se aşteaptă ca toţi avocaţii să se abţină de la caracterizări peiorative ale acţiunilor şi motivelor adversarilor lor”, a adăugat judecătorul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.