Fondatorul operatorului aerian low-cost easyJet, Stelios Haji-Ioannou, dă în judecată Netflix din cauza titlului serialului Easy”, a cărui acţiune are loc în Chicago, argumentând că încalcă peste 1.000 de mărci pe care le-a înregistrat în Europa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit procesului înregistrat la un tribunal britanic, Stelios Haji-Ioannou vrea să interzică Netflix să difuzeze sau să promoveze serialul Easy sub numele actual.

Stelios Haji-Ioannou, fiul unui magnat naval, mai deţine brandurile easyHotel, easyBus, easyCar, easyProperty, easyOffice, easyFoodstore, easyCoffee, easyMoney şi easyGym, prin intermediul companiei easyGroup, care are sedii în Monaco şi Londra.

Omul de afaceri vrea un ordin de interdicţie care să împiedice Netflix să folosească numele ”Easy” în Uniunea Europeană şi plata unor despăgubiri de peste 10.000 de lire sterline (13.052 dolari).

”Deţinem marca europeană pentru cuvântul ”easy” şi alte o mie de mărci cu easy ca prefix. Nu putem permite oamenilor să îl folosească sub formă de marcă, în special dacă o fac utilizându-l în culorile şi fontul nostru”, afirmă miliardarul într-o declaraţie.

Creatorul ”Easy”, Joe Swanberg, este şi el inculpat în reclamaţie.

Reprezentanţii Netflix nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii, iar un reprezentant al Swanberg nu a fost disponibil.

Serialul “Easy”, care a avut premiera în 2016, abordează tema sexului şi a romantismului prin intermediul unor poveşti despre mai multe cupluri care trăiesc în Chicago. Al treilea şi ultimul sezon al serialului va fi difuzat anul viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.