Fondatorul grupului chinez de comerţ electronic Alibaba, Jack Ma, a dispărut din viaţa publică în ultimele două luni, lipsind inclusiv de la episodul final al unui show de televiziune la care trebuia să facă parte din juriu, dând naştere la speculaţii pe reţelele de socializare în privinţa locului unde s-ar afla, în timp ce autorităţile de reglementare din China îi investighează imperiul de afaceri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai cunoscut om de afaceri chinez nu a mai apărut în public de la un forum de afaceri din luna octombrie, de la Shanghai, la care a criticat sistemul de reglementări din China, într-un discurs care a creat un conflict cu autorităţile în urma căruia listarea diviziei de servicii financiare prin intermediul tehnologiei a grupului Alibaba, Ant Group, de 37 de miliarde de dolari, a fost suspendată.

Financial Times a relatat, vineri, că Ma a fost înlocuit din juriu la episodul final din noiembrie al unei emisiuni concurs pentru antreprenori numită Africa’s Business Heroes.

Un purtător de cuvânt al Alibaba a declarat luni că schimbarea a avut loc în urma unui conflict legat de program.

Ştirile despre absenţa din viaţa publică a lui Ma au declanşat speculaţii pe Twitter, platformă care este blocată în China, dar nu au devenit un subiect important pe reţelele de socializare din China, unde subiectele sensibile sunt cenzurate.

Autorităţile de reglementare chineze au început să verifice afacerile lui Ma după discursul din octombrie al acestuia, începând o investigaţie antitrust împotriva Alibaba şi ordonând Ant să îşi reformeze afacerile de finanţare şi de creditare, inclusiv să creeze o companie holding separată, pentru a îndeplini cerinţele de capital.

””Cred că i s-a spus să fie discret. Este o situaţie unică, legată mai mult de mărimea Ant şi sensibilităţile legate de reglementările financiare”, a spus Duncan Clark, preşedintele firmei de consultanţă în domeniul tehnologiei BDA China din Beijing.

Acţiunile Alibaba listate la Hong Kong au scăzut luni cu 2,15%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.