Ministrul Economiei, Florin Spătaru, s-a întâlnit, vineri, cu omologul din Republica Moldova şi au discutat despre transportul de mărfuri dinspre ţara vecină. Acesta poate fi facilitat prin platforma multimodală care se construieşte pe Dunăre, la Galaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Războiul din Ucraina ne determină să reconfigurăm harta rutelor de transport de mărfuri dinspre Moldova spre România. I-am spus, astăzi, ministrul Economiei din Republica Moldova, Dumitru Alaiba, că soluţia pentru o colaborare comercială mult mai eficientă este platforma multimodală de la Dunăre, foarte accesibilă din punct de vedere al distanţei geografice şi a capacităţii de depozitare pentru mărfuri de orice natură. De asemnea, l-am invitat pe ministrul Alaiba la Galaţi pentru o întâlnire comună cu mediul de afaceri din Moldova şi autorităţile locale pentru perfectarea legăturilor comerciale şi poate chiar semnarea de protocoale de colaborare. România şi Republica Moldova pot face front comun pentru dinamizarea transportului de cereale din Ucraina către restul ţărilor europene", a declarat, vineri, Florin Spătaru, ministrul Economiei, în cadrul  întâlnirii cu omologul său din Republica Moldova, Dumitru Alaiba.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Economiei, ministrul Dumitru Alaiba a subliniat necesitatea promovării în comun a oportunităţilor de afaceri pentru comunitatea de business din cele două state, acestea reprezentând o piaţă de desfacere de 23 de milioane de persoane, români şi moldoveni.

”În schimbul de opinii a fost subliniată importanţa atragerii investiţiilor şi susţinerea activităţilor IMM-urilor orientate către export”, au transmis reprezentanţii Ministerului Economiei.

 ”Aşa cum am mai spus, vom promova şi vom susţine Republica Moldova în relaţiile cu Uniunea Europeană în ceea ce priveşte piaţa internă. Europa se redefineşte din punct de vedere economic şi este important ca România să se poziţioneze corespunzător alături de Republica Moldova”, a precizat ministrul Florin Spătaru.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Economiei, România este principalul partener comercial al Republicii Moldova, cu o pondere de 20,7% din valoare comerţului total.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.