Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat despre propunerea economistului-şef al BNR Valentin Lazea de a scădea numărul de bugetari cu 300.000 de angajaţi, că economiştii au multe opinii, însă Guvernul şi-a prezentat o strategie fiscal-bugetară pe următorii 4 ani de care se va ţine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Economiştii au multe opinii şi, până la urmă dezbaterile în cadrul economici sunt bune. Putem să dezbatem academic foarte multe lucruri. Acest Guvern şi-a prezentat planul de reformă. Am prezentat o strategie fiscal-bugetară pe următorii 4 ani şi este cea de care ne ţinem noi. Dar bineînţeles şi eu când particip şi putem să participăm la tot felul de dezbateri. Este o plăcere să dezbatem, mai ales cu economiştii de la Banca Naţională, întotdeauna”, a declarat Florin Cîţu, chestionat despre afirmaţile lui Valentin Lazea.

Economistul-şef al BNR Valentin Lazea a afirmat recent că una dintre cele mai mari probleme este faptul că salariile actuale ale bugetarilor însumează 12% din PIB, procent care este nesustenabil.
 
„Soluţia este ca acest procent să scadă la 10%, ori prin scăderea numărului de angajaţi, cam cu 300.000 de persoane, ori prin micşorarea salariilor lor, care oricum rămân mai mari decât în sectorul privat, cu păstrarea locurilor de muncă”, a propus Lazea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.