Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, afirmă, vineri, că turismul românesc merită şi, chiar dacă în acest an sezonul turistic nu poate începe la 1 Mai, trebuie luate măsuri pentru redresarea acestui sector din economie lovit de criza generată de pandemie. Cîţu afirmă că se va întâlni săptămâna viitoare cu organizaţiile reprezentative din turism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Turismul romanesc merită! În ultimii ani, 1 mai reprezenta începerea sezonului turistic în România. Din păcate, anul acesta, criza generată de COVID-19 a desfiinţat această tradiţie. Cu siguranţă, săptămâna viitoare voi încerca să am o întălnire cu organizaţiile reprezentative din acest sector al economiei”, a scris, vineri, pe Facebook, Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, turismul este ”sectorul poate cel mai lovit din economie de această criză”.

”Trebuie să găsim şi alte măsuri, pe lângă IMM INVEST, plata şomajului tehnic şi amânarea ratelor la banca, pentru a-i ajuta să treacă peste această perioadă dificilă. Împreună o să trecem peste aceasta criza şi ne vom bucura din nou de concedii în România”, a mai transmis Cîţu.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că în ceea ce priveşte sistemul turistic este prematur să fie făcute anunţuri şi să fie luate decizii, menţionând că autorităţile şi-ar dori să existe posibilitatea reală ca oamenii să îşi petreacă concediile în destinaţii de vacanţă, dar pe de altă parte va depinde de evoluţia epidemiologică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.