Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a avut, a sediul instituţiei o întâlnire cu reprezentanţii principalelor forme asociative din sectorul vegetal, pentru a discuta provocările cu care se confruntă fermierii. El i-a asigurat pe fermieri că va continua să susţină la Consiliul de miniştri de la Bruxelles creşterea bugetului Politicii Agricole Comune şi a nivelului plăţilor directe, simplificarea condiţionalităţilor de mediu, având în vedere contextul economic dificil, eligibilitatea achiziţiei animalelor de reproducţie şi continuarea derogării la neonicotinoide.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între problemele ridicate în cadrul şedinţei amintim: managementul riscului, derogarea la neonicotinoide, accesul la creditare, Legea arendei, investiţii în infrastructura de irigaţii, reorganizarea MADR şi a instituţiilor subordonate, reglementarea sistemului antigrindină, etichetarea produselor agroalimentare, digitalizarea în agricultură, conform comuninicatului de presă al Ministerului Agriculturii.

Florin Barbu a trecut în revistă revendicările fermierilor din perioada protestelor de la începutul anului, analizând stadiul de implementare a fiecărei solicitări şi stabilind etapele ulterioare ce urmează a fi parcurse pentru finalizarea tuturor obiectivelor asumate prin procesul verbal.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Ministrul PSD şi-a manifestat deschiderea spre dialog constant cu reprezentanţii mediului asociativ, asigurându-i de sprijinul său şi al MADR.

El i-a asigurat pe fermieri că va continua să susţină la Consiliul de miniştri de la Bruxelles creşterea bugetului Politicii Agricole Comune şi a nivelului plăţilor directe, simplificarea condiţionalităţilor de mediu, având în vedere contextul economic dificil, eligibilitatea achiziţiei animalelor de reproducţie şi continuarea derogării la neonicotinoide.

Acesta a oferit membrilor asociaţiilor din sectorul agricol răspunsuri punctuale şi a adăugat că dialogul cu fermierii oferă posibilitatea Ministerului Agriculturii să elaboreze şi să implementeze programe şi strategii benefice pentru agricultura din România, porivit sursei citate.

Alături de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarul de stat Violeta Muşat şi conducerea direcţiilor tehnice din MADR. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.