Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat marţi că rambursează 1,07 miliarde lei din taxa pe valoarea adăugată (TVA) companiilor din România în luna ianuarie, sumele urmând să fie plătite efectiv chiar în cursul zilei de marţi, ultima zi a lunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din valoarea rambursată, o sumă de 39,4 milioane lei se compensează şi 1,032 miliarde lei se restituie companiilor. 

"Suma include, în ordinea vechimii, toate deconturile de TVA soluţionate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date până la 25.01.2017", arată comunicatul ANAF. 

Plata efectivã a TVA către companii a fost programatã pentru marţi, 31 ianuarie.  

La finalul anului trecut, Fiscul a majorat cu 685,19 milioane lei, până la 1,44 miliarde lei, valoarea TVA rambursată în luna decembrie companiilor din România, la doar o zi după ce datele privind execuţia bugetară au arătat un deficit bugetar la 11 luni cu mult sub nivelul programat. 

Chiar şi în aceste condiţii, România a încheiat 2016 cu un deficit bugetar de 2,41% din produsul intern brut (PIB), semnificativ sub nivelul programat, de 2,8% din PIB.

Pentru acest an, guvernul a anunţat un deficit bugetar de 2,99% din PIB. 

 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.