Autorităţile britanice au cerut Airbnb UK plata unor impozite suplimentare în valoare de 1,8 milioane de lire sterline (2,3 milioane dolari) în 2019, în urma unei investigaţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Divizia britanică a companiei din San Francisco, care a plătit şi un impozit corporativ anual de peste 1 milion de lire în Marea Britanie pentru anul trecut, a anunţat că a plătit impozitul suplimentar în urma unei solicitări din partea autorităţilor fiscale din această ţară, Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC).

”În 2019, compania a primit o evaluare revizuită din partea HMRC, care a avut ca rezultat un impozit de 1,8 milioane de lire”, a afirmat Airbnb UK în datele sale financiare analizate de Reuters, după doi ani de colaborare cu HMRC în legătură cu raportările sale fiscale.

Situaţia fiscală a companiei americane a atras o atenţie sporită la nivel mondial, după ce a devenit un nume de marcă a economiei digitale, cu o afacere care a perturbat industria hotelienă prin punerea în legătură a călătorilor cu proprietarii de camere sau de imobile întregi care le oferă spre închiriere pe termen scurt.

În afară de impozitul suplimentar impus anul trecut, datele arată că Airbnb UK a plătit un impozit pe profit de 1,1 milioane de lire în anul încheiat pe 31 decembrie 2019, comparativ cu 146.000 de lire în 2018. Profitul a crescut însă la rândul său, de la 455.000 de lire la 5,6 milioane de lire.

Airbnb este presată la nivel mondial de guverne şi de autorităţi de reglementare să se asigure că utilizatorii platformei sale, persoane private care îşi oferă locuinţele spre închiriere pe termen scurt, plătesc corect taxele datorate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.