Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna noiembrie a anului trecut, comenzi noi mai mari cu 7,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, peste ritmul atins în luna anterioară, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de producţia de hârtie şi de cea de maşini şi utilaje, arată datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna octombrie 2016, comenzile noi au urcat cu 4,9% faţă de aceeaşi lună a anului 2015.

"Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna noiembrie 2016, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 7,9%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+20,2%), industria bunurilor intermediare (+10,7%) şi industria bunurilor de capital (+6,9%)", se precizează în raportul INS. 

Singurul domeniu în care s-a înregistrat o stagnare a comenzilor noi în noiembrie a fost industria bunurilor de uz curent.

Pe sectoare, cele mai mari creşteri ale comenzilor faţă de noiembrie 2015 au fost înregistrate în industria hârtiei, cu un avans de 32,8%, şi în fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente (+22%).

Cumulat pe primele 11 luni din 2016, comenzile noi din industrie au urcat cu 7,6% faţă de aceeaşi perioadă din 2015. 

În 2015, comparativ cu 2014, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 3,6%, cel mai mare avans, de 28%, fiind înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată. 

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...