Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în februarie, comenzi noi mai mari cu 9,8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, ritm maxim din august 2016, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de firmele din industria chimică, farmaceutică şi metalurgică, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ianuarie, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 7,8% faţă de ianuarie 2016. Cumulat, în primele două luni din acest an, comenzile noi ale industriei de prelucrare au urcat cu 9,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

În februarie, principalul avans a fost înregistrat de industria bunurilor de folosinţă îndelungată şi de sectorul bunurilor intermediare, de 18,4%.

"Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna februarie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au crescut cu 9,8%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de  folosinţă îndelungată şi industria bunurilor intermediare (+18,4% fiecare), industria bunurilor de capital (+6,1%) şi industria bunurilor de uz curent (+2,1 %)", se precizează în raportul INS. 

Pe sectoare, cele mai mari creşteri ale comenzilor faţă de februarie 2016 au fost înregistrate în a doua lună a acestui an în industria chimică, cu un avans de 77,3%, în industria farmaceutică (+23,4%) şi în industria metalurgică (+18,1%).

În 2016, comparativ cu 2015, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 7,3%, ritm dublu faţă de cel de 3,6% înregistrat în 2015, faţă de 2014.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.