În perioada izolării, a crescut cererea de terenuri şi vile de vacanţă în zona Snagov şi împrejurimi, în special pentru cele cu ieşire către lac, unde jumătate din vile au preţuri cuprinse între 200.000 euro şi un milion de euro, potrivit datelor firmei de consultanţă Prohouse Office.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În perioada izolării, a crescut cererea de terenuri şi vile de vacanţă în zona Snagov şi împrejurimi, în special pentru cele cu ieşire către lac. Oferta a scăzut însă în ultima perioadă, o parte din proprietarii caselor scoase la vânzare înainte de pandemie retrăgându-le de pe piaţă, pentru a se muta cu familiile în aceste locuinţe", arată compania.

În zona Snagov, 35% dintre vilele scoase la vânzare costă până în 200.000 euro, 50% au preţuri cuprinse între 200.000 euro şi un milion de euro, 10% între un milion euro şi 1,5 milioane euro şi un procent de 5% între 1,5 milioane euro şi 3,4 milioane euro.

"Pe fondul evenimentelor în derulare, cererea de vile şi terenuri a crescut, bugetele alocate fiind cuprinse între 80.000 euro şi 150.000 euro, cu un maxim de 200.000 euro. 80% dintre potenţialii cumpărători vor însă case si terenuri la lac, iar preţurile variază între 200.000 euro şi 3,4 milioane de euro”, afirmă Marlena Dumitrescu, manager al firmei de consultanţă Prohouse Office.

În bugetul de 100.000 euro -150.000 euro sunt de vânzare case ce au de la două la cinci dormitoare, foişoare de vară, grătare şi terenuri cuprinse între 1.000 mp şi 3.500 mp.

Cele mai spectaculoase proprietăţi din Snagov au între cinci şi opt dormitoare, piscine, pontoane cu deschidere mare, până la 100 metri lineari la lacul Snagov, curţi amenajate peisagistic, cu vegetaţie bogată.

 altă caracteristică a proprietăţilor din Snagov este faptul că au terenuri generoase, cuprinse între 1.000 mp şi 7.000 mp şi oferă intimitate.

Preţurile terenurilor din Snagov variază între 18 euro/mp şi 60 euro/mp, în funcţie de poziţionare, mărime a lotului şi utilităţi, iar cele cu ieşire către lac între 40 euro/mp şi  250 euro/mp, în funcţie de aceleaşi criterii

Zona Snagovului (cu localităţile Snagov, Gruiu şi Ciolpani) este una din cele mai apropiate arii de agrement de Capitală, principala atracţie fiind Lacul Snagov, al doilea ca mărime din România, cu o lungime de 16,5 km.

Lacul Snagov este o rezervaţie naturală protejată cu suprafaţă de 100 hectare şi face parte din patrimoniul naţional natural. Alte obiective turistice în zonă mai sunt Mănăstirea Vlad Ţepeş, Palatul Snagov şi cinci baze sportive.

Prohouse Office a fost înfiinţată în 2007 şi este o companie de consultanţă imobiliară specializată în vânzarea şi închirierea de imobile şi terenuri în Snagov şi în zonele limitrofe din Nordul Bucureştiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.