Mozilla a lansat Firefox 81, una dintre cele mai bogate în noi facilităţi versiuni de Firefox din ultimul an, o versiune care nu se limitează la tradiţionalele îmbunătăţiri de securitate şi protejare a intimităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul rând, Firefox 81, care este deja disponibil tuturor utilizatorilor prin sistemul automatizat de actualizare, vine cu o temă nouă, care aduce ceva mai multă culoare în fereastra browser-ului.

Alături de tema implicită, cea albă şi cea neagră, utilizatorii Firefox pot acum să aleagă o a patra variantă grafică. Noua temă se numeşte Radiance şi desenează într-o combinaţie de mov, roz şi negru primele două rânduri de sus ale browser-ului, inclusiv bara de adrese.

Ca orice altă temă, Radiance poate fi activată de la Addons (CTRL+Shift+A) > Themes.

Îmbunătăţiri importante a primit şi modulul pentru PDF-uri din Firefox. Acesta are o nouă interfaţă şi, mai important, permite completarea PDF-urilor (care suportă câmpuri interactive), salvarea şi printarea acestora. Practic, nu mai este nevoie de o aplicaţie suplimentară pentru completarea formularelor în format PDF descărcate.

O altă noutate notabilă este posibilitatea salvării, gestionării şi completării datelor cardurilor folosite pentru plăţi online. Este o funcţie care lipseşte de mult timp din Firefox, deoarece Mozilla a vrut să se asigure că este suficient de sigură.

Aceasta apare în Firefox 81 sub formă de test şi poate fi folosită, deocamdată, doar în Statele Unite şi Canada.

În fine, noua versiune de Firefox vine cu suport pentru butoanele multimedia ale tastaturilor. Acestea pot fi folosite acum şi pentru controlarea conţinutului video redat în browser-ul celor de la Mozilla.

Următoarea versiune, Firefox 82, este programată să fie lansată pe 20 octombrie cu un set de facilităţi care încă nu se cunoaşte.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.