Startup-ul FintechOS, fondat de Teodor Blidăruş şi Sergiu Neguţ, specializat în soluţii pentru accelerarea transformării digitale a instituţiilor financiare, a ridicat o rundă de investiţii de tip Serie A de 14 milioane de dolari pentru a-şi continua creşterea hiper-accelerată şi dezvoltarea ulterioară a platformei. Runda de finanţare Serie A a fost condusă de Digital East Fund din partea Earlybird Venture Capital şi OTB Ventures, cu participarea actualilor investitori GapMinder şi Launchub Ventures.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FintechOS, tehnologia financiară automatizată, hiper-personalizată, de generaţie următoare, anunţă primirea unei investiţii Series A în valoare de 12,7 milioane de euro (14 milioane USD). Runda de finanţare a fost condusă de Digital East Fund din partea Earlybird Venture Capital şi OTB Ventures, cu participarea actualilor investitori GapMinder şi Launchub Ventures. Tehnologia FintechOS permite băncilor şi companiilor de asigurări tradiţionale să ţină pasul cu aşteptările în continuă schimbare ale clienţilor, şi, în acelaşi timp, cu viteza, agilitatea şi flexibilitatea fintech-urilor, companii al căror model de business se bazează pe tehnologii inovative”,anunţă compania.

Cu ajutorul tehnologiei şi expertizei FintechOS băncile şi companiile de asigurări pot lansa cu o viteză fără precedent – în săptămâni, în loc de luni sau ani - produse şi servicii hiper-personalizate, complet digitale, bazate pe surse complexe de date. Implementarea tehnologiei FintechOS se poate realiza ca Software-as-a-Service, compania ajutând clienţii în procesul lor de migrare către cloud, dar şi local (on-premises), platforma integrându-se cu uşurinţă cu tehnologiile din infrastructura existentă.

”FintechOS oferă clienţilor săi posibilitatea de a utiliza date din peste 150 de surse integrate (din reţele sociale, informaţii contextuale, sisteme în cloud şi soluţii enterprise), precum şi 20 de procese financiare automatizate (bazate pe inteligenţă artificială, precum KYC – Know Your Customer, Customer 360, preţuri, analiză de risc etc). De asemenea, FintechOS pune la dispoziţie şi un marketplace cu peste 50 de aplicaţii open source create pentru a facilita utilizarea tehnologiei în procesele de onboarding a clienţilor noi, de creditare, economisire, asigurări sau pensii. De asemenea, parteneriatele strategice cu companii mari precum Microsoft, EY, Deloitte, Publicis Sapient şi CapGemini permit intrarea şi adopţia mai rapidă a tehnologiei FintechOS pe numeroase pieţe„, precizează un comunicat FintechOS.

Fondată în 2017 de Teodor Blidăruş şi Sergiu Neguţ, compania are acum clienţi în peste 20 de ţări de pe trei continente. Veniturile sale anuale recurente au crescut cu 450% în 2019. Capitalul suplimentar obţinut prin noua rundă de finanţare va fi utilizat pentru a continua ritmul rapid de creştere a companiei şi pentru extinderea operaţiunilor sale în Europa, dar şi în Asia de Sud-Est şi Statele Unite. De asemenea, FintechOS va investi în continuare puternic în dezvoltarea mai multor aplicaţii, servicii şi soluţii financiare accesibile instant, pentru a facilita accesul la servicii cu valoare adăugată şi personalizate pe multiple canale.

“Abordarea noastră are în centrul său clientul, nu tehnologia. Am creat FintechOS cu obiectivul de a transforma industria financiară, oferind băncilor şi companiilor de asigurări oportunitatea de a acţiona şi de a reacţiona mai repede decât organizaţiile fintech, şi de a oferi clienţilor o experienţă superioară, contextuală, într-un timp foarte scurt. Cu FintechOS băncile şi asigurătorii pot crea aproape instantaneu servicii hiper-personalizate şi experienţe îmbunătăţite considerabil pentru clienţii lor”,  declară Teodor Blidăruş, CEO şi Co-Founder al FintechOS.

”Este cea mai rapidă poveste de creştere în care m-am implicat până acum, şi o experienţă fascinantă alături de Teodor Blidarus, pe care îl consider un vizionar de anvergură. Dincolo de succesul FintechOS, cred că avem încă o validare că ecosistemul de antreprenori, business angels şi fonduri de investiţii începe să funcţioneze în România”, adaugă Sergiu Negut, Co-Fondator FintechOS.

În opinia lui Dan Lupu, partener la Earlybird, FintechOS este un pionier într-o piaţă aflată în plin avânt, având viziunea de a transforma modul în care instituţiile financiare reacţionează la schimbările pieţei şi la reglementările din domeniu.

”Suntem mândri să devenim parte a acestei călătorii care dă direcţia în viitorul serviciilor financiare”, spune Lupu.

Dan Mihăescu, Partener Fondator GapMinder, consideră că FintechOS schimbă paradigme.

”Viziunea sa, precum şi platforma sa tehnologică unică ajută băncile şi companiile de asigurări să accelereze dramatic implementarea de noi modalităţi complet automatizate prin care acestea interactionează cu clienţii lor sau cu propriii angajaţi sau ecosisteme. Şi toate acestea într-un mod care poate genera îmbunătăţiri de costuri operaţionale şi care pot fi interconectate uşor cu sistemele deja existente. În ceea ce ne priveşte, GapMinder s-a implicat înca din 2018 să susţină această companie unică şi suntem încrezători să investim în continuare şi să urmarim creşterea lor rapidă la nivel internaţional”, argumentează Mihăescu.

“Suntem dornici să investim în companii tehnologice cu o poziţionare unică, ce pot creşte exponenţial. Tehnologia FintechOS este transformaţională prin capacitatea sa de a oferi o adevărată automatizare digitală pentru toate serviciile şi produsele pe care le oferă băncile şi companiile de asigurări. Această nouă tehnologie nu este costisitoare şi, în acelaşi timp, este foarte adaptabilă, contribuind la obţinerea unor economii masive, la scăderea costurilor şi oferind totodată stimulatori de creştere pentru instituţiile financiare”, precizează Adam Niewinski, General Partner la OTB Ventures.

Din portofoliul de clienţi FintechOS la nivel global fac parte ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Hyperion Group, TBI Bank, Transilvania Bank şi Idea Bank. Compania are birouri în Londra, Amsterdam, Viena, Copenhaga şi Bucureşti şi are în plan extinderea operaţiunilor în Statele Unite şi Asia în 2020.

Earlybird este un investitor de capital de risc axat pe companiile europene de tehnologie. Fondată în 1997, Earlybird investeşte în companii aflate în toate etapele de creştere şi dezvoltare. Earlybird gestionează diferite fonduri care vizează companii din Europa de Est şi de Vest care creează tehnologii digitale, dar şi furnizori de servicii de asistenţa medicală, având peste un miliard de euro în administrare, şapte IPO şi 24 de exit-uri.

OTB Ventures investeşte în cele mai bune companii tehnologice aflate în stadii timpurii de dezvoltare, care au ambiţii globale şi care utilizează resursele umane din Europa Centrală şi de Est. Fondul actual OTB de 100 de milioane de dolari are ca scop asigurarea finanţării de tip A Series pentru a sprijini antreprenori talentaţi să-şi extindă afacerile la nivel global, menţinând în acelaşi timp un puternic accent pe dezvoltarea tehnologiei. 

GapMinder Venture Partners BV este un fond de capital de risc care investeşte în companii de înaltă tehnologie create în România şi Europa Centrală şi care se extind la nivel internaţional, în etapele Seed sau A Series. Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo.

Launchub Ventures este un fond de capital de risc pentru startup-uri, investind în companii de tehnologie, cu focus pe rundele de Seed şi Serie A. Cu sediul în Sofia, Bulgaria, fondul investeşte in companii din Europa de Sud Est şi în fondatori cu originea în regiune. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.