Efectele economice ale epidemiei de coronavirus afectează piaţa obligaţiunilor garantate prin proprietăţi comerciale, ridicând semne de întrebare legate de valoarea hotelurilor, mallurilor şi altor construcţii care sunt utilizate drept garanţii pentru credite ipotecare, a relatat duminică publicaţia Financial Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca Wells Fargo estimează că proprietăţile din Statele Unite au probleme, iar valoarea lor a fost revizuită în scădere în medie cu 27%, potrivit articolului citat de Reuters.

Declinul valorii proprietăţilor comerciale poate afectat puternic portofoliile firmelor de administrare a activelor, care s-au implicat pe piaţa obligaţiunilor garantate prin ipoteci în căutarea de randamente mai mari, într-o perioadă în care Rezerva Federală a indicat că va menţine dobânda de referinţă aproape de zero cel puţin până în 2023.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.