UniCredit, cea mai mare bancă din Italia, analizează o fuziune cu banca franceză Societe Generare, într-o acţiune care ar deschide calea fuziunilor bancare de pe piaţa europeană, potrivit unui articol publicat duminică de Financial Times, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul general al UniCredit, francezul Jean-Pierre Mustier, fost şef al diviziei de investment banking a Societe Generale, se gândeşte la această idee de luni de zile, potrivit Financial Times, care nu a menţionat sursa informaţiilor.

Deşi nu a avut loc o discuţie oficială, directorii Societe Generale analizează la rândul lor posibilitatea combinării operaţiunilor cu UniCredit, a arătat publicaţia.

Directori cu rol executiv ai ambelor instituţii financiare au subliniat că planurile sunt în fază incipientă, iar situaţia politică instabilă din Italia a întârziat planul iniţial, ca acordul să fie încheiat în 18 luni.

Duminică, SocGen a negat că ”ar avea loc vreo discuţie la nivelul consiliului de administraţie referitoare la o fuziune cu UniCredit”, potrivit unui comunicat transmis Reuters.

Reprezentanţii UniCredit au refuzat să comenteze articolul publicat de Financial Times, precizând că planul de redresare ”Transform 2019” are o bază organică.

SocGen a fost în centrul zvonurilor referitoare la discuţiile de fuziune cu UniCredit, în timp ce cele mai recente discuţii de la nivelul sectorului bancar european s-au concentrat pe banca germană Commerzbank.

Directorul general al Societe Generale, Frederic Oudea, a declarat în noiembrie anul trecut că acordurile bancare transfrontaliere din Europa vor fi improbabile în următoarele câteva trimestre. El a adăugat că noua strategie a băncii pentru următorii trei ani o vor plasa pe o poziţie  puternică pentru fuziuni, la momentul potrivit.

Grupul francez Societe Generale deţine 60.2% din capitalul BRD, a treia bancă din România după valoarea activelor. BRD este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 8,474 miliarde lei (1,84 miliarde euro), la ultimul preţ de închidere.

BRD-Groupe Societe Generale a înregistrat anul trecut un profit net de 1,415 miliarde lei (310 milioane euro), în creştere cu 85,3% faţă de anul anterior, pe baza veniturilor solide din activitatea de bază şi a costului de risc pozitiv, potrivit datelor publicate de bancă.

Grupul italian UniCredit con­tro­lează a cincea mare bancă din România în funcţie de activve, iar pentru 2017 a anunţat o majorare a profitului net pe piaţa locală de 20%, până la 88 mil. eu­ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.