Fenomenul tranzacţiilor speculative ale micilor investitori, declanşat pe forumul WallStreetBets Reddit, se extinde şi în Europa, potrivit băncilor şi caselor de brokeraj, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investitorii tineri din Marea Britanie şi alte ţări se alătură rapid platformelor de tranzacţionare online şi cheltuie mai mult pe pe acţiuni la casele de brokeraj tradiţionale, sperând să îi imite pe americanii care au pariat în acest an pe acţiuni  ale unor companii precum GameStop şi AMC Entertainment.

Platforma britanică de tranzacţionare online Freetrade a înscris în ianuarie peste 160.000 de clienţi, depăşind 500.000 în total, datorită interesului stârnit de frenezia de pe platforma Reddit, a declarat Freetrade pentru Reuters.

”Când investitorii devin atât de entuziasmaţi de potenţialul unei anumite categorii de acţiuni sau active, povestea se poate muta uneori din lumea ştirilor financiare în mainstream”, a spus Adam Dodds, director executiv al Freetrade.

Mania pentru acţiuni de pe Reddit a stimulat un boom al tranzacţiilor investitorilor mici, care era deja în desfăşurare în Europa în 2020, întrucât pariorii plictisiţi de statul acasă şi economisit bani au încercat să profite de volatilitatea pieţei, iar noile aplicaţii uşor de utilizat le-au oferit mijloacele.

Interesul în creştere pentru investiţiile în acţiuni se datorează, de asemenea, factorilor macroeconomici din Europa continentală, inclusiv ratele dobânzii inferioare, preţurile ridicate ale locuinţelor şi sistemele de pensii inadecvate, a declarat Nick Bortot, co-CEO al casei de brokeraj digital BUX din Amsterdam.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.