Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a cerut Pfizer să testeze efectele unei a doua serii de tratament cu antiviralul Paxlovid, în rândul persoanelor care suferă de o revenire a Covid-19 după tratament, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul de medicamente trebuie să producă rezultatele iniţiale ale unui studiu controlat randomizat, pentru o a doua serie de tratament antiviral, până pe 30 septembrie anul viitor, a transmis FDA companiei Pfizer, într-o scrisoare din 5 august.

Directiva urmează rapoartele de infecţie virală recurentă sau de  simptome, sau ambele, după primul tratament, inclusiv în cazul preşedintelui Joe Biden şi directorului Institutului Naţional de Alergie şi Boli Infecţioase, Dr. Anthony Fauci.

Incidentele, despre care Pfizer spune că sunt rare, au determinat FDA să înceapă discuţiile cu compania despre acest studiu în luna mai.

Autoritatea de reglementare a spus că un protocol pentru studiu este de aşteptat să fie finalizat în această lună.

Pfizer ”colaborează cu FDA pentru a finaliza un protocol pentru a studia pacienţii care ar putea avea nevoie de retratare” şi va oferi detalii atunci când vor fi disponibile, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.