Reţeaua de socializare Facebook a anunţat că va permite în săptămânile următoare afişarea fotografiilor panoramice 360° şi explorarea acestora prin aplicaţia de realitate virtuală Oculus, cumpărată în 2014 de către Facebook, relatează publicaţia economică franceză Les Echos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura face parte din strategia Facebook de integrare a unor aplicaţii de realiate virtuală. În prezent, este deja posibilă afişarea de conţinut video 360° în newsfeed de către utilizatori. 

"În următoarele săptămâni veţi putea face fotografii panoramice cu telefoanele voastre sau cu un aparat foto 360°, veţi putea să le postaţi pe Facebook şi veţi putea să intraţi în ele înclinând telefonul sau atingând imaginea cu degetul/cursorul", a anunţat Oculus, pe blogul companiei.

Oculus, o companie din California specializată în tehnologia realităţii virtuale, a fost cumpărată de Facebook în martie 2014 pentru 2 miliarde de dolari. În prezent, Oculus are un rol central în strategia Facebook privind realitatea virtuală. 

Însă Oculus promovează, în paralel, şi produse proprii, precum aplicaţia "Oculus 360 Photo", care permite explorarea fotografiilor panoramice. 

Compania Oculus este cunoscută mai ales pentru căştile sale de realitate virtuală, care au fost utilizate de peste un milion de persoane doar în luna aprilie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.