Facebook a început să testeze măsuri de securitate biometrică pentru aplicaţia Messenger, care vor proteja mai bine informaţiile şi mesajele utilizatorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru un număr limitat de utilizatori de iPhone, Messenger a început să afişeze opţiunea securizării biometrice a aplicaţiei. Compania americană a confirmat că a început să testeze măsuri noi de protecţie.

Când sunt activate noile opţiuni, accesul la Messenger va fi protejat cu Face ID, Touch ID sau un cod, în funcţie de dotările tehnice ale telefonului.

Practic, chiar dacă telefonul este securizat biometric prin scanarea facială sau amprentă, acestea vor fi verificate din nou la pornirea aplicaţiei.

Messenger va folosi aceeaşi funcţie de securitate activată pe telefon. Dacă utilizatorul îşi securizează telefonul cu Face ID, atunci aceasta va fi folosită şi pentru autorizarea accesului la aplicaţie.

Există o opţiune prin care utilizatorul poate stabili şi la cat timp după închiderea aplicaţiei să fie aplicate din nou măsurile de securitate: imediat, după 1 minut, după 15 minute sau după o oră.

Planurile Facebook pentru Messenger includ şi criptarea end-to-end a comunicaţiilor, însă aceasta va fi activată probabil abia după ce compania va realiza interoperabilitatea aplicaţiilor sale de comunicare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.