Facebook a eliminat 3,2 miliarde de conturi false şi milioane de postări legate de abuzuri împotriva copiilor şi sinucideri, în perioada aprilie-septembrie, potrivit celui mai recent raport al companiei referitor la moderarea platformei de socializare, publicat miercuri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul de conturi false eliminate este de peste două ori mai mare faţă de cele 1,55 de miliarde de conturi blocate în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului.

Cea mai mare platformă de socializare din lume a dezvăluit pentru prima oară câte postări a eliminat de pe aplicaţia de fotografii Instagram, care a fost identificată de către cercetătorii în domeniul dezinformării ca fiind subiectul unei îngrijorări tot mai mari din cauza ştirilor false.

Depistarea proactivă a conţinutului neconform a fost mai scăzută pe Instagram la toate categoriile, comparativ cu Facebook, unde compania a implementat iniţial multe dintre instrumentele sale de depistare a neconformităţilor, a arătat compania în raport.

De exemplu, compania a afirmat că a depistat proactiv pe Facebook conţinut afiliat organizaţiilor teroriste în 98,5% din cazuri şi în 92,2% din cazuri pe Instagram.

În trimestrul al treilea, compania a eliminat peste 11,6 milioane de postări pe Facebook care conţineau nuditate şi exploaterea copiilor şi 754.000 pe Instagram.

Pentru prima oară, Facebook a inclus în raport acţiunile întreprinse legate de conţinutul care implica violenţă împotriva propriei persoane, eliminând circa 2,5 milioane de postări care arătau sau încurajau sinuciderea sau rănirea propriei persoane.

Facebook a eliminat totodată aproximativ 4,4 milioane de postări care implicau vânzări de droguri, în trimestrul al treilea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.