Expoziţia mondială Expo 2020 Dubai va avea impact asupra economiei Emiratelor Arabe Unite pentru anul viitor, scrie publicaţia Arabian Business, iar evenimentul va contribui cu până la 1,5% din PIB-ul total al EAU, în timp ce creşterea economică este preconizată să accelereze de la aproximativ 1,9% în 2019 la aproximativ 2,2% în 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ICAEW, organismul de contabilitate şi finanţe, anunţă că Expo va contribui cu până la 1,5% din PIB-ul total al Emiratelor Arabe Unite în 2020.

Perspectivele pentru economia Emiratelor Arabe Unite rămân promiţătoare, cu o creştere economică preconizată să accelereze de la aproximativ 1,9% în 2019 la aproximativ 2,2% în 2020, potrivit noilor evaluări.

Reprezentanţii ICAEW spun că Expo 2020 Dubai se aşteaptă să stimuleze creşterea PIB-ului Emiratelor Unite, exceptând sectorul petrolier, la aproximativ 2,8%.

Expo 2020 Dubai ar putea atrage 25 de milioane de vizitatori.

Raportul a adăugat că autorităţile au intervenit pentru a sprijini activităţile non-petroliere ale statului. Atât Abu Dhabi, cât şi Dubai pun în aplicare pachete fiscale, în timp ce rata dobânzii recent redusă de Rezerva Federală a SUA, pe care Banca Centrală a Emiratelor Unite a urmat-o, dat fiind cota dolarului, ar trebui să sprijine creşterea creditării din sectorul privat.

Cu toate acestea, aceste măsuri vor avea încă un impact semnificativ asupra activităţii non-petroliere a Emiratelor Unite, menţionează ICAEW.

Conform ICAEW, expansiunea activităţii non-petroliere începe încet să genereze crearea de locuri de muncă, deşi într-un ritm modest. Ocuparea forţei de muncă în sectorul privat a crescut cu 1% anual în trimestrul 2, în creştere faţă de la doar 0,1% în primul trimestru.

În timp ce numărul total de locuri de muncă a crescut în unele sectoare, inclusiv în turism şi imobiliare, a scăzut în altele, între care construcţii, servicii şi producţie.

Cu toate acestea, deşi au avut loc tranzacţii imobiliare, preţurile de vânzare a locuinţelor rezidenţiale continuă să scadă atât în ​​Abu Dhabi, cât şi în Dubai.

Raportul ICAEW a arătat că este puţin probabil ca piaţa să înregistreze o revenire în restul anului 2019 şi în prima jumătate a anului 2020, reflectând o creştere puternică a ofertei şi o cerere continuă redusă.

Însă climatul investiţional rămâne pozitiv odată cu modernizarea infrastructurii.

"2019 a fost un an cu provocări pentru economiile din Orientul Mijlociu, din cauza tensiunilor geopolitice şi a scăderii producţiei de petrol conduse de OPEC. Cu toate acestea, în ciuda preţurilor petrolului mai mici în acest an, suntem încântaţi să vedem semne de prelevare în economia non-petrolieră, susţinută de cheltuielile guvernamentale", spune Michael Armstrong, director regional ICAEW pentru Orientul Mijlociu, Africa şi Asia de Sud (MEASA).

El afirmă că, pentru a realiza o economie mai diversificată şi durabilă, guvernele regionale trebuie să rămână proactive în implementarea reformelor fiscale necesare care vizează diversificarea economică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.