Banca EximBank a anunţat luni că a încheiat un acord financiar în valoare de 14,25 milioane de lei cu compania timişoreană Glissando, distribuitor de pesticide, îngrăşăminte chimice şi alte inputuri pentru agricultură, destinat finanţării activităţii curente a societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”EximBank a încheiat un acord financiar în valoare de 14,25 milioane de lei cu compania timişoreană Glissando SRL, principali distribuitori de pesticide, îngrăşăminte chimice şi alte inputuri pentru agricultură, destinat finanţării activităţii curente a societăţii. Pachetul financiar structurat de bancă include atât componentă de finanţare – care asigură necesarul de lichiditate pentru activitatea de comerţ şi pentru alte cheltuieli curente, cât şi de garantare - garanţie de stat emisă în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicată companiilor mari, ce acoperă 90% din finanţare”, anunţă banca de stat.

Glissando este o companie cu capital integral românesc, fondată în Timişoara, în anul 1991, având ca domeniu principal de activitate comercializarea produselor pentru agricultură şi protecţia plantelor.

"Continuăm să susţinem eforturile antreprenorilor români de a-şi desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii financiare şi ne concentrăm pe structurarea de pachete de finanţare care oferă predictibilitate, siguranţă şi confort în desfăşurarea activităţii curente. Avem capacitatea şi resursele necesare pentru a propune soluţii financiare flexibile şi adaptabile, care răspund nevoilor actuale ale companiilor, onorându-ne angajamentul de susţinere a dezvoltării mediului de business şi, implicit, a economiei româneşti”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Activitatea companiei a fost afectată de contextul generat de criza sanitară, care a determinat o reducere a creditării de către unii furnizori, concomitent cu întârzieri la plată ale clienţilor, sistarea activităţii unor parteneri ai companiei, creşterea costurilor cu forţa de muncă şi asigurarea măsurilor de protecţie. De asemenea, seceta pronunţată din 2020 şi producţiile diminuate în comparaţie cu anii anteriori au influenţat predictibilitatea cash flow-ului companiei.

”Ne bucurăm să putem dezvolta parteneriatul pe care îl avem cu EximBank, care ne-a susţinut în demersul nostru anterior de a achiziţiona şi amenaja o nouă hală de servicii şi depozitare pentru o nouă direcţie de business - producţia unei game de dezinfectanţi. Această nouă finanţare ne va permite să consolidăm capitalul de lucru şi să ne concentrăm atenţia pe extinderea şi diversificarea portofoliului de clienţi. Provocările vor continua să apară, însă vom fi mereu pregătiţi să le oferim clienţilor noştri produsele de care au nevoie, pentru obţinerea unor culturi sănătoase fără boli şi dăunători”, a spus Ioan Biianu, fondatorul grupului Glissando.

Grupul de firme Glissando a luat fiinţă în anul 1991, la Timişoara, odată cu fondarea companiei Glissando SRL. De la început, domeniul de activitate al societăţii a fost comercializarea produselor pentru agricultură şi protecţia plantelor. Ulterior, prin înfiinţarea companiei Tellurium Chemical Co SRL în anul 1993, activitatea grupului se dezvoltă atât în direcţia formulării de pesticide şi îngrăşăminte cât şi ambalarea acestor produse. În anul 1998 a fost achiziţionată compania Confmet SA, al cărei principal domeniu de activitate este realizarea de construcţii, contribuind astfel la dezvoltarea reţelei de distribuţie şi stocare a produselor de protecţia plantelor, la nivel naţional prin implicarea în construcţia spaţiilor destinate activităţilor grupului. Cerinţele pieţei pentru produse conexe agriculturii, produse din gama hobby, au condus la înfiinţarea, în anul 2011, a firmei Glissando Garden Center SRL şi inaugurarea, în anul 2015, a primului magazin de tip Garden Center din România, la Timişoara.

În prezent, Glissando Garden Center operează două magazine tip Garden Center: Timişoara şi Lovrin. Dezvoltarea organică, firească a grupului de firme Glissando, duce la finalizarea în 2015 a primului depozit de cereale, în localitatea Voiteg, judeţul Timiş, capacitatea acestui depozit vertical fiind de 20.000 tone. În 2018 a fost finalizată construcţia unei magazii orizontale cu o capacitate de stocare de 16.000 to, pe această platformă fiind oferite o gama variată de servicii specifice depozitării cerealelor: depozitare, cântărire, analize specifice, uscare, tarare, încărcare auto şi vagoane CFR.  În prezent, compania Glissando, deţine o reţea naţională de 18 depozite şi o reţea de peste 50 fitofarmacii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.