Banca de stat EximBank a acordat companiei Canah International, unul dintre principalii fabricanţi europeni de produse din seminţe de cânepă, fondat de omul de afaceri Dan Lăzărescu, o finanţare de 1 milion de lei destinată continuării investiţiilor societăţii, a anunţat luni banca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Canah International, primul producător de ulei de cânepă din România şi singurul procesator integrat şi certificat ecologic de seminţe de cânepă din Europa care realizează toate produsele (BIO şi convenţionale) derivate din aceste seminţe, îşi desfăşoară activitatea de producţie la Salonta, judeţul Bihor. Fabrica a fost construită în 2007 din fonduri SAPARD.

 ”(…)Ne dorim să continuăm să creştem, să ne diversificăm gama de produse şi să ne consolidăm poziţia de top pe piaţa globală pe care activăm. Aşadar, pentru noi este important să continuăm investiţiile(…)”, a spus fondatorul şi administratorul Canah International, Dan Lăzărescu.

Societatea a investit permanent în modernizare, astfel că, în 2015, compania şi-a dublat capacitatea de procesare la 2.000 de tone seminţe pe an, proiect care, de asemenea, a fost realizat având şi suportul EximBank.

Produsele companiei, uleiul de cânepă, capsule cu ulei de cânepă, seminţe decorticate şi făină de cânepă, sunt livrate în proporţie de peste 80% în afara graniţelor, în special în ţări din Europa de Vest, dar şi în SUA, sub marca Canah sau sub marcă privată, restul produselor fiind distribuite pe piaţa internă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.