Banca EximBank şi instituţia financiară nebancară BCR Leasing IFN au încheiat un acord de parteneriat în cadrul căruia banca a acordat societăţii de leasing un credit în valoare de 100 de milioane de lei pentru acordarea de finanţări în lei pe termen scurt şi mediu pentru activitatea clienţilor BCR Leasing IFN, a anunţat miercuri banca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Facilitatea a fost acordată pentru o perioadă de trei luni, cu o perioadă de graţie de un an, din care perioadă de utilizare de trei luni, şi este garantată parţial cu o scrisoare de garanţie bancară emisă de Erste Group Bank AG.

”Parteneriatul cu BCR Leasing IFN reprezintă încă un canal prin care putem finanţa indirect atât companiile mici şi mijlocii, care deţin o pondere de peste 80% în portofoliul BCR Leasing IFN, cât şi clienţi corporate, în condiţii de maximă eficienţă, expertiza partenerului nostru completând competenţele tehnice ale EximBank. Contribuim astfel la construirea de soluţii de finanţare ce permit realizarea de investiţii pentru dezvoltarea de noi afaceri sau pentru consolidarea afacerilor deja mature”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

La rândul său, Bogdan Speteanu, preşedinte BCR Leasing, afirmă că parteneriatul dintre EximBank şi BCR Leasing este direct conectat cu mediul de afaceri din România, ”finanţările în leasing fiind un bun indicator al investiţiilor realizate în economia românească în special de către segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii”.

BCR Leasing IFN, companie membră a Grupului Banca Comercială Română, parte a ERSTE Group, înfiinţată în 2001, oferă servicii de finanţare pentru achiziţionarea de autovehicule, flote, echipamente şi utilaje industriale, maşini agricole, aparatură medicală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.