EximBank şi Agricover Credit IFN, principala instituţie financiară dedicată finanţării agriculturii româneşti, au anunţat luni că au agreat prelungirea şi suplimentarea acordului de împrumut pe care cele două părţi îl au în derulare la 200 de milioane de lei, pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltării de noi produse şi servicii financiare destinate agricultorilor români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noul acord prevede suplimentarea cu 50 de milioane de lei a plafonului de împrumut în valoare de 150 de milioane de lei şi prelungirea perioadei de tragere până în 2022. Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru noi şi, prin acest parteneriat cu Agricover Credit IFN, ne implicăm activ în susţinerea agribusiness-ului românesc mai ales acum când producătorii parcurg o perioadă deja dificilă şi au nevoie de formule rapide şi flexibile de suport financiar. Contribuim astfel la furnizarea de soluţii pentru acoperirea necesarului de lichidităţi al agricultorilor locali, ajutându-i să depăşească provocările contextului actual şi să-şi dezvolte afacerile”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

EximBank şi Agricover Credit IFN au încheiat primul acord de finanţare în 2013, banca acordând societăţii un împrumut în valoare de 70 de milioane de lei. De atunci, acordul a fost prelungit anual, asigurând resurse financiare pentru mii de producători agricoli locali.

În 2019, Agricover Credit IFN a acordat credite în valoare de 1,88 miliarde de lei, în creştere cu 16% faţă de 2018, în timp ce numărul clienţilor activi a crescut cu 23% faţă de anul precedent, ajungând la 3.434 de fermieri.

Agricover Credit IFN, subsidiară a Agricover Holding S.A., derulează activităţi de Agri-Finance şi oferă produse financiare pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic.

”Înţelegem foarte bine agricultura şi cunoaştem nevoile specifice ale fiecărui fermier în parte, lucru care ne creează un avantaj competitiv în dezvoltarea de soluţii de finanţare specializate care să vină în întâmpinarea potenţialelor nevoi de cash flow. Sectorul agricol este mai puţin afectat de pandemie, însă seceta prelungită care loveşte sudul României generează incertitudine şi poate avea un impact potenţial negativ asupra recoltelor viitoare şi a veniturilor preconizate de către fermieri. În acest context dificil continuăm să susţinem fermierii, îi ajutăm să facă faţă situaţiilor nedorite, oferindu-le cele mai performante soluţii de finanţare pentru dezvoltarea afacerilor lor. Recenta majorare a capitalului societăţii, cu aproape 47 de milioane de lei, şi suplimentarea acordului de împrumut cu EximBank, ne vor permite să fim cu un pas înainte, pentru a putea oferi partenerilor noştri, fermierii, soluţii concrete, adaptate noilor condiţii economice”, a declarat Robert Rekkers, director general, Agricover Credit IFN.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.