Execuţia bugetară a Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), în primele 5 luni, a fost de 74,75%, procent raportat la totalul creditelor bugetare acordate instituţiei pentru anul 2022, în valoare de 2.576.463.000 lei, anunţă ministerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Execuţia bugetară a Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), în primele 5 luni, a fost de 74,75%, procent raportat la totalul creditelor bugetare acordate instituţiei pentru anul 2022, în valoare de 2.576.463.000 lei. Plăţile efectuate în această perioadă însumează 1.925.968.000 lei”, arată ministerul.

În cursul acestui an, MAT va finanţa şi alte programe, cu scopul de a asigura dezvoltarea mediului antreprenorial românesc.

„Execuţia bugetară de 75% dovedeşte răspunsul rapid al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului pentru firmele româneşti care s-au găsit într-o situaţie dificilă, fără precedent, şi faţă de care a trebuit să ne achităm datoriile. Încă de la începutul anului, am virat toate sumele aferente măsurii HoReCa către aplicanţii eligibili şi, în continuare, suntem în proces de acordare a ultimelor granturi pentru beneficiarii celui de-al doilea apel al Măsurii 1, dar şi pentru Măsura 2”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Concret, vor fi lansate, gradual, cea de-a treia ediţie Start-Up Nation, programul naţional de microindustrializare, cel de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, programul multianul pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, cel pentru înfiinţarea şi dezvoltarea de incubatoare tehnologice şi de afaceri, precum şi programul pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului.

„Am încredere că execuţia bugetară bună ne va aduce la rectificarea din această vară sume importante pentru a doua parte a anului, astfel încât să puterm derula toate investiţiile pe care ni le-am propus, la nivelul excelenţei mediului de afaceri românesc”, a completat Constantin-Daniel Cadariu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.