Compania de investiţii financiare Evergent Investments a achiziţionat 5,11% din acţiunile companiei Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul de produse lactate ”Lăptăria cu Caimac”, tranzacţie intermediată de BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania. Tranzacţia s-a realizat la un preţ de 60 lei/acţiune, vânzătorii fiind Mădălina Cocan, unul dintre fondatori, care a vândut o participaţie de 3,5% într-o tranzacţie de tip deal, precum şi alţi investitori din piaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma achiziţiei de peste 5% din capitalul social de către Evergent Investments, cei trei fondatori ai Agroserv Măriuţa – Mădălina Cocan, Adrian Cocan şi Serban Nicusor – deţin împreună un pachet de 71,6% din acţiunile companiei, restul de 23,4% reprezentând acţiuni liber tranzacţionabile.

”Evergent Investments a achiziţionat o participaţie de 5,11% din acţiunile companiei Agroserv Măriuţa SA, compania care deţine brandul de produse lactate Lăptăria cu Caimac, tranzacţie intermediată de BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania. Tranzacţia s-a realizat la un preţ de 60 lei/acţiune, vânzătorii fiind Mădălina Cocan, unul dintre fondatori, care a vândut o participaţie de 3,5% într-o tranzacţie de tip deal, precum şi alţi investitori din piaţă”, anunţă compania.

Acţiunile Agroserv Măriuţa SA sunt tranzacţionate sub simbolul MILK pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în urma listării care a avut loc în 21 mai. Anterior listării, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut 431.020 acţiuni la un preţ de 45 lei/acţiune, atrăgând 19,4 milioane de lei de la investitorii din piaţa de capital în schimbul a 25% din capitalul social.

 “Continuăm astfel consolidarea investiţiilor noastre în agribusiness. MILK este simbolul unui business performant, sustenabil, responsabil şi scalabil. Investind în Agroserv Măriuţa urmărim să creăm mai multă valoare prin infuzie de capital, insight-uri strategice, suport operaţional şi relaţional. Ca şi fondatorii Agroserv Măriuţa, suntem pasionaţi să inovăm şi să abordăm soluţiile tradiţionale dintr-o perspectivă diferită pentru a susţine compania de-a lungul ciclurilor economice pentru a genera performanţă“, declară Claudiu Doroş, preşedinte director general, Evergent Investments.

Tranzacţia este a treia operaţiune intermediată de BT Capital Partners pentru Lăptăria cu Caimac, după emisiunea de obligaţiuni de 3 milioane euro derulată în noiembrie 2020 şi plasamentul privat de acţiuni şi listarea acţiunilor MILK la BVB în luna mai.

BT Capital Partners este unul dintre cei mai activi intermediari pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, asistând de-a lungul timpului companii antreprenoriale de renume în drumul lor către piaţa de capital: Clinicile Dentare Dr. Leahu (obligaţiuni, 10 milioane lei, 2019), Vivre Deco (obligaţiuni, 3,5 milioane euro, 2020), Lăptăria cu Caimac (obligaţiuni, 3 milioane euro, 2020 şi acţiuni, 19,4 milioane lei, 2021) şi Simtel Team (acţiuni, 13,7 milioane lei, 2021). 

Agroserv Măriuţa SA a fost înfiinţată în anul 1994 şi până în 2018 a avut exclusiv activităţi agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiţă, triticale, porumb, lucernă şi altele, pe o suprafaţă de 3.000 ha) şi fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Începând cu anul 2018 a pus în funcţiune o fabrică modernă de lactate şi a lansat brandul Lăptăria cu Caimac.

Lăptăria cu Caimac are propria fermă. Fabrica de procesare de ultimă generaţie, în care s-au investit peste 5 milioane euro, are o capacitate tehnică de procesare de aproximativ 75 tone de lapte pe zi.

Evergent Investments este o companie de investiţii financiare cu o experienţă de peste 30 de ani în piaţa românească de capital.

Evergent Investments este un Administrator de Fonduri de Investiţii Alternative (AFIA), autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu nr. 20/23.01.2018, şi o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul EVER. Societatea deţine un portofoliu de active evaluat la 2.38 milioane lei la 31 mai 2021. Din valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acţiuni cotate deţine ponderea principală de 68,9%, în timp ce ponderea acţiunilor necotate este de 8,7%. Principalele sectoare din structura portofoliului, raportat la valoarea totală a activelor, sunt: financiar-bancar 44,4%,  energetic 15,4%, industria prelucratoare 6,2% şi imobiliare 6%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.